poniedziałek, 24 lutego 2014

Słodka recenzja Babki domowej :)


Producent:
 ''Majonezy'' Spółdzielnia Pracy Produkcyjno - Handlowa w Kętrzynie, ul. I. Daszyńskiego 11, 11-400 Kętrzyn, http://www.majonezy-ketrzyn.pl/

Objętość: 400 g

Składniki: mąka pszenna, cukier, skrobia ziemniaczana, środki spulchniające: difosforan sodowy i wodorowęglan sodu, aromat śmietankowy, barwnik: Beta-karoten.


Od producenta:


Babka domowa jest wyjątkowo łatwa w przygotowaniu. Po upieczeniu ciasto ma finezyjną i puszystą strukturę. Jej tradycyjny domowy smak i wygląd można łatwo zmieniać dodając np. kakao, co sprawi, że powstanie nam zupełnie nowa pyszna babeczka marmurkowa.




Moja opinia:
Mieszanka służąca do przygotowania "ciasta babkowego" w dowolnej formie jest niezwykle łatwa i prosta . Wystarczy niewielka ilość składników i chwila na  zmiksowanie, do masy proszkowej wystarczy dodać tylko olej, jajka i wodę.





Babka  wyszła pyszna, pulchna, równo upieczona. Szkraby pochłonęły ją w ciągu jednego wieczora, a to one są najlepszymi testerami :)
W domu dość często pieczemy domowe ciasta ale taka gotowa mieszanka świetnie sprawdza się w nagłej sytuacji, gdy brak odpowiedniej ilości czasu i składników na upieczenie czegoś na szybko. Babka domowa smakuje wyśmienicie i znika w mgnieniu oka. Można ją upiec na kilka sposobów.



Produkt otrzymany od agencji CREDO PR

10 komentarzy:

  1. Oj dawno już nie robiłam babki a ta w zrobieniu wydaje się banalnie prosta.

    OdpowiedzUsuń
  2. Też w ten weekend piekłam babki :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda smakowicie, zjadłabym :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ale bym ją zjadła :) narobiłaś mi apetytu

    OdpowiedzUsuń