Majonez Kętrzyński o smaku czosnkowym
Od producenta:
Wszystkich konsumentów poszukujących nowych wrażeń smakowych, a przede
wszystkim “fanów” Majonezu Stołowego Kętrzyńskiego, zainteresują z
pewnością stworzone na jego bazie, Majonezy smakowe. To niezwykłe
połączenie majonezu z dodatkiem naturalnych wyciągów smakowych
(czosnkowego) i (chrzanowego), w połączeniu z kompozycją przypraw
sprawi, że jaja, wędliny, czy potrawy z grilla nabiorą nowego
wykwintnego i niepowtarzalnego smaku.
Składniki:
olej roślinny rzepakowy 65%, woda, musztarda (ocet
spirytusowy, gorczyca, sól,ekstrakt przypraw), żółtka z 6 jaj 6%,
cukier, ocet spirytusowy, naturalny aromat czosnkowy, substancje
zagęszczające: guma guar, guma ksantanowa, sól.Wartość odżywcza w 100g:
-wartość energetyczna 612 kcal / 2520 kJ -białko 1,7 g -węglowodany 3,1 g
-tłuszcz 65,9 g
Producent:
''Majonezy'' Spółdzielnia Pracy Produkcyjno - Handlowa w Kętrzynie, ul. I. Daszyńskiego 11, 11-400 Kętrzyn, http://www.majonezy-ketrzyn.pl/
Moja opinia:
Majonez czosnkowy ma trochę rzadszą konsystencję od tradycyjnego
majonezu. Majonez ma delikatny i naturalny posmak
czosnku, przyznam że smakowałam
wcześniej sosy czosnkowe i podobne produkty , lecz nie były to majonezy.
Mi w majonezie smak czosnku jak najbardziej odpowiada, ogólnie w kuchni
używam dużo czosnku i go lubię :) Ten majonez idealnie nadaje się do wszelkiego rodzaju
surówek,wędlin, jajek,mięsa z grilla. Ja smakowałam go na kanapkach. Ale zamierzam też wypróbować go z nuggetsami z kurczaka, bo często jemy je z sosem czosnkowym, majonez też pewnie się sprawdzi :)
Musztarda Kętrzyńska Stołowa
Od producenta:
Produkowane na bazie podstawowego składnika jakim jest gorczyca i odpowiednio skomponowanych przypraw.
Swoje ostateczne walory smakowe musztardy osiągają w odpowiednio długim
procesie produkcji leżakowania. W ofercie posiadamy musztardy w dwóch
smakach: Musztarda kętrzyńska krzepka – z dodatkiem gorczycy czarnej i
papryki o ostrym i lekko pikantnym smaku. Stanowi dobry dodatek do
potraw z rusztu i mięs pieczonych. Musztarda kętrzyńska stołowa -
klasyczna, umiarkowanie ostry smak. Przyrządzona na bazie zmielonej
gorczycy i przypraw ziołowych. Niezastąpiona jako dodatek do pieczeni,
wędlin, oraz jako składnik sosów do mięs i sałatek.
Skład: woda, ocet spirytusowy 10 %, cukier, sól, olej roślinny rzepakowy, przyprawy.
Moja opinia:
Moim
zdaniem należy smak musztardy raczej łagodny ja
takie bardzo lubię, konsystencja nie za rzadka, ani też nie za gęsta.
Musztarda jest świetnym dodatkiem do kiełbas, mięsa smażonego,
pieczonego, kanapek.
Ja smakowałam ja na kanapkach ale z chęcią posmakowałabym ją na kiełbasce i mięsie z grilla, szkoda że nie ta pora roku :/
A
oto pyszne kanapki z dodatkiem majonezu kętrzyńskiego czosnkowego i
musztardy kętrzyńskiej stołowej ( jeszcze keczupu brak, ale nie on jest
bohaterem dzisiejszej recenzji ;)) W domu bardzo lubimy kanapki z dodatkami majonezów, musztard, keczupu i różnych sosów :)
Produkty otrzymane od agencji CREDO PR
apetyczne kanapeczki :)
OdpowiedzUsuń