sobota, 20 września 2014

Domowe przetwórstwo:)



U nas przetwórstwo domowe wre pełną parą, to jest tylko kilka z wielu przetworów, dużo z nich to dary lasu -grzyby, borówka brusznica, jagody. W swoich przetworach nie używam żadnych konserwantów oprócz naturalnych.
To jeszcze nie koniec, ale po woli zaczyna brakować nam słoików ;)
 Zima będzie smaczna i słodka:)
 A jak u Was?
 Też coś szykujecie na zimę?

28 komentarzy:

  1. oj tak u mnie też cała piwnica już pełna ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. u mnie także przetwory robimy :) Domowe najlepsze :)

    OdpowiedzUsuń
  3. zawsze gdy jestem w Polsce przywożę kilka słoików od babci :)

    OdpowiedzUsuń
  4. u mnie mama na tym polu gra pierwsze skrzypce ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. mnie mama zaopatruje w domowe przetwory :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Myszy jedzą nie tylko pyszczkami, ale także nosami i oczami :) Twoje słoiczki wyglądają pięknie, zjadłybyśmy wszystkie!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję :) Lubię takie ozdobne detale, to wystarczył kawałek papieru i sznurek :)

      Usuń
  7. Piękny zestaw :) Również szykuję się na zimę :) Ale nie zrobiłam jeszcze papryki :)

    OdpowiedzUsuń
  8. u mnie już przetwórstwo zakończone :D

    OdpowiedzUsuń
  9. Te słoiki wyglądają pięknie!

    OdpowiedzUsuń
  10. cudne ja właśnie otrzymałam buraczki całe w słoiczkach i wiśnie na miodzie mniam

    OdpowiedzUsuń
  11. Ja raczej się nie bawie w takie rzeczy, ale moja rodzinka lubi przetwory :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Uwielbiam przetwory, też zapełniłam już całą spiżarnię :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Robię mnóstwo przetworów na zimę, nawet po 300 sztuk :)

    OdpowiedzUsuń